2018. szeptember 6., csütörtök

Ágnes és Bálint nagy napja az érdi Vigadóban, 2018.08.18.


Ágival és Bálinttal véletlenül ismerkedtem meg. Erre a dátumra már volt foglalásom korábban, de azt külső okok miatt visszamondták. Aztán egy portálon keresett Ági vőfélyt, és az oldalon egymásra találtunk:-).

Hogy miért írom Ági és Bálint nagy napja, mert az volt. Vannak az életben olyan nem várt dolgok, amelyek befolyásolják a készülődést, az izgalmat, végkimenetelt stb.. Ági apukája egy sürgős műtét miatt nem tudott ott lenni az esküvőn, de mi illő tisztelettel beszéltünk róla kikérés során. Majd az esküvőn egy szál rózsa jelképezte, hogy ma nem lehetett jelen azon a gyönyörű esküvőn. Amikor is a menyasszony felöltözött gyönyörű fehérbe. Ezt a dolgot, hogy fáj a szíve valakiért a menyasszonynak, Ági nem éreztette a vendégekkel. Ez emberi nagyságról adott tanúbizonyságot.
Ezen bevezető után térjünk rá a lényegre... 
Ági kérte, hogy legyen lánykikérés, amelyet én örömmel teljesítettem. Persze megbeszéltük, hogy legyen egy álmenyasszony.

Hát láttam én már sok álmenyasszonyt életemben, de Ági alteregója vitte a prímet az idei évben eddig, nemcsak azért mert beleszuszakolta magát abba a ruhába, hanem hozzá való gesztikulálásért, a kijövetelkor elmondott monológért. Ami külön csúcs volt: "Elválok Tőled úgy, hogy hozzád se mentem!" Nos, ezért a mondatért jár az ötven pont az álmenyasszonynak, amúgy másodállásban animátorként dolgozó Attila jó választás volt erre a közjátékra felkérni.
Aztán a szülőköszöntés során beszéltem az apukáról, aki több száz kilométerről szorít most a lányának, és üdvözletét küldi a násznépnek. A végén kikértem a szalagom, amivel felvettem a hivatalom, hogy Jani vőfély ma a szószóló.
Előbb elmentünk a tér másik oldalán található házasságkötő terembe, ahol egy szép esküvőnek lehettünk tanúi, majd visszatértünk egy állófogadásra a Vigadó kertjébe, mivel a templomi szertartás később volt. A nagy melegben kellett is ez az állófogadás, mert  meleg amúgy is kifárasztotta a vendégeket. Ági és Bálint okosan a két szertartás között megvendégelte a násznépet, majd a családi fotókat is elkészítették, így később már ezzel a hivatalos programot nem kellett terhelni. Ezután elsétáltunk a templomba, ahol a plébános úr megáldotta frigyet, majd gratuláció következett egy násznép fotóval karöltve. És a csokordobás sem maradt el, mivel minden menyasszony szeretné, ha valaki átvenné tőle a stafétabotot:-).

Visszatértünk a lakodalom helyszínére, ahol megnyitotta párunk a lakodalmat. Egy pohárköszöntő, kalácstörés és aztán a nyitó tánc jött sorban.


Nyitó tánc egy begyakorolt koreográfia volt, amely mindenkinek tetszett (nekem is). Nem volt botladozás, szóval jó sikerült. Aztán egy pohárköszöntőt mondott Bálint a nagyérdeműnek, amit jó volt hallgatni.

A vacsora időben kezdődött, nagyon finomak voltak a fogások.  A vacsora végén egy játékkal keltettük életre a táncmulatságot. Nagyon meleg volt, ami sajnos befolyásolta tánckedvet. Néhány zeneszám után kifáradtak a vendégek, kimentek hűsölni. Így aztán több alkalommal kellett a násznépet egy kicsit buzdítani a táncra.  A Dj. Bánhidainak nem volt egyszerű dolga, de időről-időre odacsalogattuk a vendégeket a parkettre, amiből egy jó buli alakult ki. Ami számomra meglepő és szimpatikus volt, Ági néhány számot nagyon szépen elénekelt, illetve vokálozott egy-egy zeneszámra. Szerintem nagyon feldobta a hangulatot. Később meghoztuk a menyasszonyi tortát, amit felszeleteltünk és édes csókot követeltünk párunktól, hogy erről soha ne feledkezzenek meg az idők folyamán:-).
 

 Itt is elővettem a 7 vezéres játékot, hogy násznépet egy kicsit feldobjam. Tényleg jó sikerült, mert utána többen elismerően nyilatkoztak az eseményről. A násznép egy részének idős kora miatt előrehoztuk a menyasszonytáncot. Így a tánc után az éjféli vacsora is előrébb hozódott.  Ezek után részemről egy elköszönő verset mondtam az ifjú párnak, majd egy kis vonatozással egybekötött táncmulatságot folytattunk. Nem nyúlt hosszúra az est, de ez ismét egy kis családias esküvő volt. Olyan, ahol nem a tánc volt az elsődleges szempont, hanem a családok találkozása egymással, beszélgethettek egy jót és másodsorban táncolással. Úgy értékelem, egy ilyen kis létszámú esküvőnek is megvan a saját "feelingje", sőt egyre több ilyennel találkozom mostanság.


Ági és Bálint vigyázzatok egymásra, és ahogy kértem gólyahíreket szeretnék hallani: "Jövő ilyenkorra kívánok Nektek, egy olyan magzatot, amely az érdi Vigadóban kiveri az összes ablakot!"

Laták János, alias Jani vőfély így látta a Ti esküvőtöket.









2 megjegyzés:

  1. Csengeriné Novák Ágnes2018. szeptember 6. 16:18

    Ilyen vőfély nélkül nem lett volna minden ilyen sikeres&remek! Köszönjük, hogy szakmai tudásoddal színesítetted a nagy napunkat& örülünk, hogy téged választottunk János Laták! Jó volt olvasni beszàmolódat, köszönet érte! ❤️
    Válasszák mások is Jani vőfélyt! ☺️

    VálaszTörlés