2018. október 1., hétfő

Patrícia és István remek hangulatú esküvője Tatárszentgyörgyön, a buli az Új Tanyacsárdában volt 2018. szeptember 8-án.


Patríciával és Istvánnal egy jó éve ismerkedtem meg. Az esküvőjüket a patinás Új Tanyacsárdában rendezték meg, ahol a helyi rendezvényszervező jól ismert már évek óta, és Ő ajánlott az ifjú párunk figyelmébe engem.  


A nagy napra készülve, minden fontos kérdést átbeszéltünk, így vágtunk bele a szeptemberi napsütéses délutánon az események lebonyolításába. Patrícia és István, azt kérte tőlem, hogy csak kikérés legyen, ne legyen búcsúztató a szülőktől. A kérésüket teljesítve, azért egy frappáns kikérést rendeztünk, ahol nem adták egy füttyszóra a menyasszonyt. Persze némi huzavona után, a - Pécsen tartott legénybúcsú emlékeit emlegetve-, előkerült a menyasszony is. Így a kikérés után, István büszkén vezethette oltár elé kedves választottját. Igen a teátrális lánykérő után, a tatárszentgyörgyi templomba vezetett az ifjú pár, és a násznép útja, ahol katolikus szertartás keretében megkapta Patrícia és István a mennyei áldást a frigyükre. Mint minden lakodalmas menetnek része az élő zene. Itt is, - a Dabasról érkezett- fiatal zenészekből álló együttes, jól megalapozta az ifjú pár, és násznép hangulatát. Az esküvő után Felsőlajosra vezetett az utunk, ahol előbb az ifjú pár egy lovashintón bekocsikázott az esküvő helyszínére, majd zenekísérettel az állófogadásra kísértük a fiatalokat. Kisvártatva megérkezett az anyakönyvvezető is, aki nagyon szép szertartással lepte meg a párunkat. Én, mint sok esküvőt járt ember, tudok különbséget tenni szertartás, és szertartás között. Nos ez a nagyon szép volt. Hálás köszönet érte a lajosmizsei anyakönyvvezetőnek.


Aztán pezsgős gratuláció, csokordobás, és családi fotózások után megnyitottuk a lakodalmat. Párunk átlépte a házasság kapuját szimbolizáló kivágott lepedőt, majd kalácsot törtek.


És így vártuk a vacsorát. A vacsora az Új Tanyacsárdában, mint mindig, kiváló és bőséges volt.  A kemencés teremben még nem voltam soha vőfély, csak a nagy teremben. Ennek más a hangulata, azonban Patrícia és István násznépe kényelmesen elfért benne. Volt elég hely táncolni. Vacsora után kezdődött is a nyitótánc, amelynek végén beálltak a vendégek táncolni, így nem kellett a táncparkettre invitálni a vendégeket.


Az első másfél órást táncblokk gyorsan el is ment, aztán jött a menyasszonyi torta, amelyet mosolyogva felszeletelt a párunk, és minden kedves vendéget egy-egy bőséges szelettel megkínáltak. István, jó férjként előkóstolta a tortát, majd utána kínálta meg kedvesét:-). Nem hagyta ki ilyenkor szokásos nagyon édes csókot sem.


Aztán a következő táncetepot a házaspáros tánccal kezdtük, mivel egy újabb ok, hogy kiderüljön, hány olyan vendég van körünkben, akik hosszabb ideje boldog házasságban élnek. Mintául szolgálva az ifjú pár számára. Nem kell mondanom ismét tele lett a táncparkett, és ment a buli gördülékenyen, persze kellett hozzá a remek dabasi zenekar is. Én úgy láttam szívvel-lélekkel húzták a talp alá valót a srácok. Néha beállt egy hölgyvendég énekelni, ami tovább fokozta a jó hangulatot. Kulcskérdés a lakodalom hangulatának kialakulásához az, hogy a nagyérdemű zenei ízlését eltalálja a zenekar, vagy sem, illetve mennyire mulatozik az ifjú pár. Erre itt panasz nem lehetett, mert párunk jó táncos hírében állt. A zenekar, pedig tudta a dolgát. Ez az etap is gyorsan elment, majd jött az éjfél az ajándéktánc ideje. Aztán megérkeztek a bolond vendégek, akik jól megrángatták a nagyérdeműt. Azt kell mondjam, teli találat volt ez is a barátok részéről, hogy felvállalták nem könnyű, ám annál nemesebb szerepet.


Az éjféli vacsorát beharangoztuk, abból úgy láttam mindenki jóízűen falatozott. A vacsora után részemről elköszöntem párunktól a gépészmérnököknek szánt monológgal. Majd megy a gőzössel invitáltuk a vendégeket a táncparkettre. Aztán ez is elég volt ahhoz, hogy buli kerekedjen belőle. Úgy gondolom, hogy a mosolygós Patrícia és István lagzija szuper jól sikerült, látszott rajtuk, hogy valóban boldogok. Magam is élveztem a kialakult jó hangulatot, pozitív szájízzel köszöntem el tőlük hajnalban. Mint a családtól megtudtam, az élet útját a korábban felújított közös otthonukban folytatják. Én ehhez kívánok sok boldogságot és kívánom, hogy rövidesen gyerekzsivaj népesítse be szép otthonotokat.


Közben ifjú párunk megosztotta YouTube-on a lagzijuk összefoglalóját. Úgy hiszem, hogy a képsorok alátámasszák a beszámolómat, valóban szép és tartalmas esküvőtök volt.

Laták János, alias Jani vőfély így látta a Ti esküvőtöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése