2020. augusztus 7., péntek

Szekszárdi borász legény esküvője a Takler Kúriában 2020. augusztus 1-jén.


Cintiával és Gerivel régóta ismerjuk egymást. Ki ne ismerné Szekszárdon a Prantner családot? A család utolsó legényét házasította ki Feri bácsi. A érkezésemkor az mondta nekem: Ez az utolsó gyerekem, több nincs:-). Az esküvőt eredetileg júniusra tervezték, azán a járvány áthúzta a szervezés menetét. Több időpont közül végül is ez lett a nyerő. Nyerő, mert szép volt az idő, nyerő mert nem volt elviselhetetlen meleg. Sőt az esküvőt késő délutánra tettük, hogy ne a nagy melegben kelljen a fiataloknak az anyakönyvvezető elé állni. Cintia kakasdi származású leányzó, aki erre az ünnepi pillanatra nagyon gyönyörű ruhát öltött magára. Geri is egy kicsit ámult, amikor megjelent a kedvese a Takler kúria teraszán. Én láttam rajta, hogy nagyon boldog.

A hagyományok előtt tisztelegve,  előbb legény kikérést csináltunk, majd következett a lány kikérés. A kedves barátnő, aki egyben a tanú is volt nem sokat teketóriázott. Egy rövid versike után azonnal kiadta a menyasszonyt. A menyasszony búcsúztastás végén egy szalagot kaptam az ifjú pártól, amelyet Cintia rákötött a vőfély botra. 

És kielégítve a násznép óhaját. Néhány percig készíthetett mindenki egy-egy fényképet az ifjú párról. Besétáltunk ezek után a belső teraszra, ahol már várt minket az anyakönyvvezető, Parrag Kati személyében. 

Kati az anyakönyvezetők gyöngye, mert olyan jól össze tudja foglalni a mondanivalóját, amely egyrészt megindító, másrészt különleges. Különleges azért, mert minden párnak más és mást mond. Mint a család barátja, persze könnyű bensősgéges dolgokról beszéni, gondolják sokan. Azonban ennek okán egyben nehéz is előadni a gondolatokat a közeli viszony miatt. Ezt csak azért írom, mert a családban egy évvel korábban férjhez menő Anita is más üzenetet kapott Katitól. Azt kell mondjam, ez megint meglepetés volt, igazi Parrag Katis:-).  A szülőköszöntés végén egy verset szavaltam a virágátadás előtt, amivel még ünnepélyessé tettem a szülőköszöntést. A szigorúan fél órára tervezett szertartást kitöltötték:-). Homok öntés helyett, bor öntés volt. Két fajta borral, amit a fiatal borász legény Prantner Gergely álmodott meg.  Ott helyben megkóstolták a szerelem quveet. Állítólag finom volt:-).

A szertartás után közös csoportkét, pezsgős gratuláció következett. Aztán családi fotózásokra is sort kerítettünk. Az elmaradhatatlan csokordobás érdekes eredményt hozott. 

A fiúk sem maradtak egy kék nemes ruhadarab nélkül.

 Ezután egy lepedő kivágással adtak jelt, hogy kezdődik a Sebestyén és a Prantner család közös ünneplése. Még az étterem ajtajában kaptak egy kis feladatot. Amely alapján Geri lett a győztes. 

Fél nyolcra terveztük a vacsorát és néhány percen belül el is kezdődött a vacsora. persze Geri egy pohárköszöntővel hívta fel a vendégek figyelmét a szórakozásra. A vacsora három fogásos volt. Nagyon forró volt a leves, amely jó alapot kölcsönzött a többi fogásnak. Majd egy hagyományos marhapörkölt menü következett. A végén pedig jöttek a sültek. Amely fogás végül zárta a sort. Takler Kúria főszakácsa kitett magáért, mert nagyon finom volt minden. 

Az fogások végén a Mr & Mrs játék következett. Próbáltam részben más kérdéssort összeállítani, vagy pont ellenkezőjét kérdezni, mint ami elhagzott az egy évvel korábbi  lagziban. Szerintem jó lett tőle a hangulat, mert a vendégek egy jót hahotáztak az ifjú pár műsorszámán. 

A játék után az étteremből kikértem a vendégeket, hogy fáradjanak ki a teraszra, ahol az ifjú pár már javában készült a nyitó táncra. Majd ezt követően a házaspáros tánccal lendítettük formába a vendégsereget.

A zeneszolgáltatást Takács Krisztián Dj szolgáltatta, aki könnyen ráérzett a vendégsereg zenei igényére. És ezek alapján egy nagyon tartalmas táncmulatságot varázsolt a teraszra. Miért volt jó, hogy a teraszon tartottuk a bulit? Mert az éjszakában lehült a levegő, és igy kellemesen érezhette magát mindenki. A tortavágást elhalasztottuk egy kicsit, mert jól ment a táncolás. És semmi esetre sem szerettem volna megszakítani a lendületet. 

Aztán a tortavágás következett, ami után újra a dj-nek jutott a főszerep. Egészen gyertyafény keringőig tombolt a násznép. 

A gyertyafény keringő a maga szépségével a csillagos ég alatt remek hangulatot teremtett a násznép körében. A menyecske tánc szépen lezajlott. Közben a barátok maradtak a végére. Jól meglepték az újembert, mert az ajánndékba szánt pénz, egy szelencébe zárva körbebetonozták. Amelyet egy kis kalapáccsal helyben össze kellett törni Gerinek. Nagyon nagy ötlet. Az eddigi 576 esküvőn még nem láttam ilyet. Körülbelül 10 percig püfölte Geri a betontömböt. amire hozzáfért a tartalmához. Hát igen, amikor a barátok belendülnek:-). Aztán  a teraszon taláható egyik boroshordót odagurították a táncparkett közepére, majd annak tetején kellett az újasszonynak és az újembernek táncolni. 

Ezt követően az éjféli vacsora következett. Mivel nagyon kedélyes volt a hangulat, nem tartottam szükségesnek egy újabb vendégcsalogató játéknak a bevetését. Azt láttam, hogy nagyon táncos lábú a násznép, csak úgy noszogatás nélkül benidult a hajnalig tartó "ereszd el a hajam"... 

Nem szeretném a két testvér lagziját hasonlítgatni egymáshoz. Cintia és Geri, valamint Anita és Márk, bulija is más-más volt. Aminek én kiefejezetten nagyon örültem, mert a célom mindig az, hogy két lagzi ne legyen egyforma, pláne nem egy családban. Amit viszont kijelenthetek mindkét lagzi nagyon tartalmas és remek hangulatú volt. 

Amit kérek töletek: vigyázzatok egymásra. És az a családi háttér, amelyet a szüleitek biztosítottak számotokra, vigyétek tovább magatokkal és adjátok majd át a ti gyerekeiteknek, hogy ők is megtapasztalják majd szüleitek kiváló nevelését.

#Laták János Alias Janivőfély így látta Cintia és geri esküvőjét a Takler kúriában 2020. augusztus 1-jén.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése