2017. október 13., péntek

Lakodalom szervezése a vőfély tanácsaival. Téma: eskövőszervező

Most a szezon végén eldöntöttem, hogy több témát körülírok a lakodalom megszervezésével kapcsolatban azért, hogy könnyebbé tegyem a jövőben házasulandók  dolgát. Egy esküvő megszervezése egy komplex feladat, amelyet lehet néhány hét alatt is, de lehet jó előre megszervezni. Kinek milyen tempó válik be. A legtöbb menyasszony, nem szereti kiadni kezéből ezt a feladatot, mondván ez az Ő nagy napja. Azonban a megszervezés stresszel, akár csalódással is járhat, ezért nem baj, ha több szem többet lát alapon, több véleményt meghallgattok.

Az első kérdés: kell e esküvőszervező vagy sem?

Egy jó esküvőszervező tényleg sok olyan buktatóra fel tudja hívni a figyelmet ami, Nektek eszetekbe sem jut, és ha abba a kis hibába beleestek a felfokozott érzelmek miatt esetleg túl dimenzionáljátok a dolgot. 

Találkoztam már olyan menyasszonnyal, aki annyira stresszelt, hogy jobb lett volna, ha "egyvalaki" ott állt volna a háttérben, aki minden lépését árnyékként követhette volna.

A vőfélyek, cm-ek általában férfiak és hát vannak olyan intim dolgok, amelyeket nem feltétlenül velük kell megbeszélni. 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden áron fogadjatok esküvőszervezőt, de ha belefér a költségvetésbe, illetve annyira izgultok, akkor jó ha van. 

Olyan esküvő szervezőt érdemes fogadni, aki nem azzal kezdi, hogy ez Nektek  nem kerül semmibe, sőt akkor kerül a legtöbbe. Hogy miért? Mert akit ő ajánl szolgáltatóként, attól jutalékot kér. Azt szándékosan nem írom ide, hogy mennyit, az maradjon meg üzleti titokként. 

Véleményem szerint, az a jó esküvő szervező, aki megmondja Nektek, hogy mennyiért végzi ezt a tevékenységét, és segít a szolgáltatók kiválasztásában. Persze így sem kerülhetitek el nagy valószínűséggel, hogy a háttérben a jutalék fizetés legyen.  A szolgáltató, aki közvetítés útján kerül képbe, a jutalék összegével drágább ajánlatot fog nektek adni. De ha a szolgáltatókkal Ti köttök szerződést, akkor itt tudtok faragni a költségeitekből.  

Mindenképpen ragaszkodjatok olyan szolgáltatóhoz, akivel írásbeli szerződést tudtok kötni és nem árt, ha számlaképes szolgáltatóról van szó. Miért, mert valószínű, hogy komolyan dolgozik, ha ezt vállalkozásban űzi.

Most lehet, hogy szereztem az esküvőszervezők körében sok ellenséget magamnak, hogy leírtam a színfalak mögött mi zajlik, de úgy gondolom, amikor nekiugortok a lakodalom szervezésének, akkor nem árt, ha tiszta vizet Öntötök a pohárba.

Végső következtetésem: Aki úgy érzi, hogy a nyugalma többet ér, vagy annyira izgul akkor, és ha megteheti, akkor nyugodtan fogadjon esküvőszervezőt. Ha úgy érzi, hogy van annyira talpraesett, hogy alkalmas minden apró részlet megszervezésére, akkor ne fogadjon. 

Lehet írni kommentárokat, ha gondoljátok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése