2019. szeptember 7., szombat

Adrienn és Balázs hamisítatlan hangulatú falusi esküvője, a Baranya megyei kistelepülésen, Bárban 2019.augusztus 17-én.


Adrienn-nel és Balázzsal bő egy éve ismerkedtem meg az Internetes portálomon keresztül. Szimpatikus párt ismertem meg személyükben, akik már nem "mai" csirkék:-). Az esküvőjük tervezését sem bízták a véletlenre. Mindent gondosan előkészítettek. Adrienn alföldi leányzó, míg Balázs mohácsi származású. A lakodalom helyszínéül a kis Baranya megyei települést, Bárt választották, ahova a párunk a lakodalom előtti napokban költözött. Balázs, a nagyszülei házát újította fel saját kezűleg, hogy szép otthont teremtsen a feleségének és kislányuknak. Így az esküvőt, a helyi művelődési házban ünnepelték meg, amelyet erre az alkalomra díszbe öltöztettek. Régen jártam, már igazi jó hangulatú falusi lakodalomban, most végre sikerült eljutnom egy ilyen rendezvényre. Miért is írom ezt, hát azért mert megvan a feelingje egy ilyen lakodalomnak. 

Hogy az elején kezdjem, bár meleg volt, de az előző heti mulatsággal szemben nem volt annyira elviselhetetlen az időjárás.

A lány kikérés előtt a vőlegény kikérést tartottuk meg, ahol Balázs édesapja sajnos már nem lehetett jelen, így Ő róla megemlékeztünk, hogy az apai áldásra már nem támaszkodhat a vőlegény, de a szívében most is ott él.

Ezután a lánykérésre került sor, a násznagy hölgy nem adta első szóra a menyasszonyt, illetve próbált egy álmenyasszonyt is elsütni - csalafinta módon- a vőlegénynek. De ezek hamvába hullt próbálkozások voltak. Balázs kitartó volt és türelmesen várta, míg Adrienn elő nem került:-). Majd illő tisztelettel elbúcsúztattuk Adriennt a szüleitől, és kisvártatva elindult a nászmenet sétálva a templomba. Ahol az atya megáldotta az ifjú párunkat. 

Ezután a művelődési ház udvarán megtartották a szabadtéri polgári szertartást a szülőköszöntéssel egybekötve. A gratulációt követően, csokordobás és harisnyakötő eldobás következett. Mind a csokornak, mind a nemes ruhadarabnak lett gazdája, bár a harisnyakötő eldobásakor a legények nem mutattak semmiféle érdeklődést a lehetőség iránt. Azonban egy kis üveges pálinka rákötése után, és az újbóli eldobására már tolongtak a srácok.


A pohárköszöntő, és a kalácstöréses játékot letudva,  események sorában a szalag széthúzása következett, amellyel a párunk jelt adott a lakodalom megnyitására. A vendégsereg elfoglalta a helyét. 


És mindenki feszült figyelemmel várta mi következik ezután. Az ifjú pár, amit az elején is írtam nem mai gyerekek, és végre olyat láttam, amit nagyon ritkán sikerül tapasztalnom, hogy nagyon jól tudtak együtt táncolni. Ők még jártak tánciskolába! Szép koreográfiát mutattak be a násznépnek, amiben nem volt erőltetettség, hanem laza elegancia. Az eredmény vastaps a vendégek részéről. Nos meg is dicsértem őket ezért, bravó így kell ezt csinálni, tettem hozzá. 


A vacsora pontban hétkor kezdődött, amelyet egy catering szolgáltató biztosított. Én úgy láttam mindenki meg volt elégedve az étel minőségével és mennyiségével, továbbá nem lehetett panasz kiszolgálás minőségére sem. 

A vacsora végén, már szokássá vált nálam a Mr & Mrs játék, amelyet nagyon jól fogadtak a vendégek és az ifjú párunk is, mivel volt egy nagy hahota miatta. 

Aztán párunk "édi" kislányának egy jégvarázs tortával kedveskedtek a szülők, amelyből a többi gyereket is megkínáltak.

Elkezdődött egy csapatépítő játékkal az első nagy zenei blokk. A mohácsi Póló zenekar húzta a talp alá valót. Meg kell mondjam, most találkoztam velük először. És nagyon tetszett, ahogy a fiúk és az énekes hölgy a lovak közé csaptak. A minőségi zenére a vendégek úgy reagáltak, hogy elfoglalták a táncparkettet. Nagyon jól ment a buli. Srácoknak ezúton is köszönöm a közös munkát. 


A tortavágást elcsúsztattuk egy kicsit, mert nagyon ment a buli, és nem akartam félbeszakítani. A menyasszonyi torta felszeletelés és egymás megkínálása után a házaspáros tánc felvezetésével ismét a zenekaré lett a főszerep. Nagyon gyorsan elment az idő és elkövetkezett a gyönyörű gyertyafény keringő, amihez egy újabb csodálatos koreográfiát mutatott be Adrienn és Balázs. 


Éjfélre visszaérkezett párunk, ekkor kezdődött a menyecske tánc. A tánc során a menyecskét jól megtáncoltatták, a bári vendégek a vőlegényt is citálták egy-két fordulóra. Majd a végén aprópénzt dobáltak a vendégek, meg rizst. A rizsszórás nem volt éppen jó ölet, mert rendkívül csúszóssá tette a táncparkettet. Szerencsére nem történt baleset. Ha tudom előre, hogy ezt akarják tenni a vendégek, lebeszéltem volna őket róla. Úgyhogy azért egy kis időbe telt, amire feltakarították és ismét szabad lett a táncparkett. 

Éjféli vacsora után újra összeverbuváltam a nagyérdeműt. Máté Péter örökzöld slágerére, "Azért vannak a jóbarátok..." című dalra ismét a táncparketten lett a násznép. Majd a vonatozás következett és tartott a buli hajnali ötig. 

Hogy értékelem a lagzit kedves, Adrienn és Balázs? 

Nagyon szépen köszönöm, hogy engem választottatok szószólónak, mert egy jó hangulatú bulinak lehettem a karmestere, és egy összeillő párnak voltam a vőfélye. Láttam, hogy gyönyörűen táncoltok, aminek én személy szerint nagyon örültem. Bár egy kis kalamajka volt a menyecske tánc alatt, de ez a hangulatra nem volt befolyással. Kívánom, hogy egyetértésben éljetek. Adriennt arra kérem, mint orvos, hogy hasznos tagja legyen a bári közösségnek, és a mohácsi kórháznak is egyaránt. Továbbá Balázst, pedig kérem, hogy gondos férj és apa legyen, valamint olyan szorgalmas és kitartó egész életében, mint ahogy azt a régi parasztházat szépen felújította. 

Idemásolom Adrienn köszönő üzenetét, remélem nem haragszik meg érte, hogy közzé teszem.

"Kedves János, még egyszer szeretnénk megköszönni a szervezést, a visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát 😊 mindenkinek maradandó élmény lesz. Hajnal 5-ig tartott a buli, másnap alig tudtam lábra állni, de legjobb döntés volt, hogy belevágtunk, és megszerveztük. Köszi még egyszer, hogy segítettél ebben.😊"

Laták János, alias #Janivőfély így látta a lagzitokat Bárban, 2019. augusztus 17-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése