2019. október 31., csütörtök

Roxy és Lajos szép esküvője egyik híres történelmi helyszínünkön, Mohácson 2019.09.14-én.

Roxyval és Lajossal Csorba Csaba vőfélybarátunkon keresztül ismerkedtem meg. Mivel Ő már foglalt volt, ezért ajánlott a fiatalok figyelmébe. Leültünk tavasszal beszélgetni a lagzi menetéről, és ezek után úgy döntöttek, hogy én legyek a szószólójuk.
Nyárvégén ismét találkoztam a párunkkal, ahol gondosan megterveztük a végleges koreográfiát.  Elérkezett szeptember 14-dike. Kellemes napsütéses délután volt, nem túl meleg, pont ideális időpont egy szép esküvő megtartásához. Az előző heti - majdnem késésem okán-, most bő egy órával korábban megjelentem Roxyéknál, ahol megismerkedtem a várakozás ideje alatt a háziakkal. Szimpatikus családot ismertem meg Roxy szüleiben, sőt a nagypapa vidám hangulata és közbeszólásai   vidámmá tették a vendégvárás idejét, valamint a lakodalmat is.

Lajos érkezését követően megtartottuk a kikérőt. A kikérés szerintem kellemes hangulatúvá kerekedett, volt benne humor, és volt benne pátosz is. Így olyan "mohácsiasra" kerekedett ez a jelenet:-). Aztán Siófokról érkező vőlegény násznépét megkínálták jó gazda módjára. Majd a jelzésemre elindultunk az esküvőre. A főtéren gyülekeztünk, hogy bebocsájtást kérjünk a házasságkötő terembe. A mohácsi anyakönyvvezető összeadta a fiatalokat, ők megköszönték virágokkal a szülői gondoskodást. Majd a főtéren a násznép közös fotózása következett, azután a helyi Póló zenekar kíséretével a belvárosi templomba sétáltunk. A szertartás után gratuláció következett. A koreográfia szerint a templomnál lett volna a családi fotózás is, azonban  a videós és fotós úgy gondolták, hogy a Duna irodaház udvarán, - a dekoros által készített- dekoráció alatt legyenek  a családi fotózások, mivel az egy szebb háttér.   Ez valóban így van, azonban arra nem számoltak, hogy a nap lemenőben volt és az irodaház udvara már bőven árnyékban volt.


Az udvarra lagzis termen keresztül vezet az út, így előbb a lagzit meg kellett nyitni, és utána megkértem minden kedves vendéget, hogy fáradjanak ki a fotózáshoz. Ugyanis készült egy fotó névlista, amely alapján próbáltuk gyorsítani a fotózást. A vége felé már a fényviszonyok nem a legkedvezőbbek voltak fotózáshoz, de remélem Tünde remek képeket tudott készíteni ilyen fényviszonyok mellett is. Bár a lakodalom folyamán meg is jegyezte, hogy lehet, jobb lett volna mégiscsak az eredetileg megbeszélt helyen, - a templom oldalában- elkészíteni ezeket a képeket. Én bízom benne, hogy az elkészült fotók minőségét ez nem befolyásolta.

A lakodalom megnyitását követően hét órakor kezdődött a vacsora. A vacsorát cateringben szolgálták fel. Roxy és Lajos szintén  vendéglátásban dolgozik. Ők maguk is meg voltak elégedve, mind a vacsora minőségével, mind a felszolgálással. Fültanúja voltam, amikor Lajos megdicsérte a vendéglátót, azt hiszem egy szakmabelinek nagy elismerés, ha ilyen köszönetet kap egy másik szakmabelitől, történetesen a vőlegénytől. 

A vacsora végén a Mr & Mrs játékkal próbáltuk a társaságba életet lehelni, majd hamupipőke tánccal megindult a buli. A zenekarnak  nem volt egyszerű dolga a násznéppel. A mohácsi vendégek jól ismerték a zenekart, ők végigtáncolták az estét. A siófoki vendégek kevésbé voltak táncos lábúak. Míg a Pestről érkező barátok egy kicsit később "támadtak fel". Aztán hullámokban tomboltak, illetve kapcsolódtak be a hangulatépítésbe.  A zenekar kitett magáért, és a végeredmény az lett, hogy egy jó hangulatú buli kerekedett a végére. Amikor nem egy helyről érkeznek a vendégek a lagziba, ott sokkal nagyobb különbségek adódnak a zenei ízlések tekintetében. Emiatt nehezebb összerázni a vendégsereget. A Póló zenekar tagjai rutinos rókák a szakmában, és megoldották eme nehéz feladatot is. 

 
Térjünk vissza a lakodalmi események sorához. A menyasszonyi tortát kedves párunk előbb megcsodálta, majd felszeletelte. Mivel nekik nem okozott ez gondot - vendéglátósként-, így maguk vágták fel az összes szeletet.-).

Utána újból a zenekaré lett a főszerep. A menyasszonytánc során összetáncolta párunk az ajándékot, majd gyertyafény keringő kíséretében eltávoztak körünkből. Nagyom megható volt a gyertyafény keringő, így a facebookos élő bejelentkezéseimet végignézve szép táncnak lehettünk szem, -és fültanúi.

Ezt követően éjféli vacsora és az új asszony beköszöntése következett. Részemről egy elköszönő verset szavaltam számukra, majd hogy a fiatalság el ne aludjon, a lufis táncot vetettem be. Lajos maga is elismerően nyilatkozott, hogy ez egy remek hangulatépítő játék, de nagyon kemény. Pont azért csináltuk, hogy feltámadjon a fiatalság. Aztán átadtam a násznépet a zenekarnak, akik  húzták a talp alá valót hajnalig. 

Én hogy láttam az eseményeket Roxy és Lajos? Úgy hogy szép hangulatú lagzitok volt, amelyre büszkék lehettek. Kívánok nektek boldog házaséletet, és vigyázzatok egymásra bármerre is visz az utatok. Aztán gólyahíreket is szeretnék hallani tőletek.!

#Laták János, alias #Janivőfély így látta a Ti esküvőtöket Mohácson a Duna Irodaházban 2019. szeptember 14-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése