2019. november 8., péntek

Bogi és Péter különleges esküvője a szülőföldemen, Szekszárdon 2019.09.21-én


Bogival és Péterrel különös módon ismerkedtem meg. Illetve Bogi szüleit ismertem már a 90'-es évek elejétől, hiszen életem 4. lakodalma, - amit levezettem- a szülőké, Csilla és Zoli lagzija volt. Aztán talán már három éve is van annak, hogy összefutottunk egy esküvőn, és akkor jött számukra az ötlet, ha a leányzó eladó sorba kerül, akkor én legyek a szószóló. Örömmel vállaltam el ezt a nemes feladatot. Hiszen mindig megtiszteltetés számomra, ha szülők után a gyermek esküvőjén is én lehetek a karmester:-). 


Már jó egy évvel korábban lefoglaltak, úgyhogy nem bízták a véletlenre a lagzi sorsát:-). Minden részletet megbeszéltünk, így vártuk a szeptember 21-dikét. Gyönyörű napsütéses délutánon gyülekeztünk Szekszárd város Polgármesteri Hivatala előtt, hogy a nagy családi esemény szemtanúi legyünk. Mint kiderült számomra, hogy Péter anyukája is ismert korábbról, hiszen anno, én sokáig éltem Sióagárdon, ahol a helyi hivatalban dolgozott korábban köztisztviselőként. 

Ezen a gyönyörű délutánon, ki lehetett anyakönyvvezető a szekszárdi Városházán? Ki más, mint Parrag Kati. Mivel mi szekszárdiak vagyunk, így mindenki ismer mindenkit.  Kati megint szívhez szóló, személyre szabott beszéddel rukkolt el, amit most is élvezet volt hallgatni. Nemcsak azért volt jó hallgatni, mert egyedi hangvételű volt, hanem - az egész mondanivalóját tekintve- egy kellően szofisztikált humorral köt egybe, aminek az összképe egy teljesen egyedi megfogalmazás lesz. És a mai rohanó világunkban jó ilyet is hallani. Így is lehet esküvőt tartani. Javasolom néhány anyakönyvvezetőnek, hogy tanuljon Katitól!. Mindig örülök, ha Őt látom nemzeti színű szalaggal az oldalán, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egyedi hangvételi esketés lesz. Szerintem sikerült neki ezzel jól megalapozni az est hangulatát is. 

Esküvői gratulációt követve, Szekszárd - méltán szépen felújított- főterén, az I. Béla király terünkön elkészültek a násznép közös fotói, majd elmentünk Tolnára az Alimental étterembe, ahol előbb családi fotózások következtek, majd csokorszalag vágással, és harisnyakötő eldobással folytatódott az események sorozata. 


A legények, hogy úgymond nagyobb érdeklődést tanúsítsanak e nemes ruhadarab megszerzése iránt, egy stampedlis üveg whiskyt kötött rá Péter, és így dobta srácok közé. Majd lett is tülekedés érte:-). A lepedő kivágás után elindult a lagzi, egy pohárköszöntővel, majd egy kalácstöréses játékot csináltuk meg, és a nyitótáncot is eltáncolták vacsora előtt a fiatalok. Onnantól mindenki bulizzon, szólt a felhívás:-). 


Bogi és Péter zeneszolgáltatóként Dj-t választott, Németh Attila személyében, aki jó választásnak bizonyult. Nem szeretnék elfogult lenni Attilával kapcsolatban, de Attila, alias DJ Fidó mestere a szakmájának. Pillanatok alatt felmérte, hogy a vendégseregnek milyen a zenei ízlése. Nagyon jól ráérzett, hogy mire fog mulatni a násznép. Ügyesen válogatta össze a dalokat, úgyhogy egész éjjel komoly tombolás és buli folyt reggel ötig. 


Vacsora pontban hétkor kezdődött, közben meglepetésként Péter kapott a főszakácstól egy különleges ételt, azaz hagymás babot, meg egy nagy hamburgert. Remélem mindenki időközben rájött, hogy Bud Spencer, alias Carlo Pedersoli, volt vőlegényünk kedvenc színésze. Fel is hangzott eközben a "Kincs, ami nincs" betétdala is. Bogi kérte meg a szakácsokat, hogy ezzel a figyelmességgel kedveskedjenek az újdonsült férjének!.

A vacsora az Alimentálban mindig kifogástalan minőségű, ez most sem volt másként. A pincérek kimondottan figyelmes kiszolgálással segítették a buli alakulását. 

  
A vacsora végén a Mr & Mrs játékkal kizökkentettünk a nagyérdeműt a kellemes bágyadtságból, majd a Hamupipőke tánccal pedig megalapoztuk a buli hangulatát. Így további játékra nem volt szükség, mert mint már írtam, ment a buli szépen.

A menyasszonyi torta beköszöntése és felszeletelése után ismét tele lett a táncparkett. Annyira gyorsan elment az idő, hogy hipp-hopp már a gyertyafény keringő következett. Ezt a táncot gyönyörűen táncolta végig párunk, gratulálok érte. 


Éjfél után néhány perccel, a menyecsketánc került sorra.  Az ifjú párunk a nászajándékkal a zsebében távozott erről az eseményről:-), de kisvártatva visszajöttek. Ők is bekapcsolódtak a buli folytatásába. Részemről egy elköszönő verssel búcsúztam tőlük, majd átadtam DJ-nek a násznépet.

Sajnos nem tudtam a buli végéig maradni, hiszen vasárnap egy újabb lagzimegbeszélés következett kora délelőtt folyamán, s utána vissza kellett rohanjak Budapestre. Miután kipihentétek a fáradalmakat, kaptam a párunktól egy köszönő üzenetet, amiben leírták, hogy ötig kitartott a hangulat.

Kedves Bogi és Péter, hogy láttam a lagzitokat vőfély szemmel? Úgy hogy büszkék lehettek rá, mert kifogástalan volt a lagzi. Minden volt, ami ilyenkor szokott lenni. A hangulat magáért beszélt. Visszanézve az élő bejelentkezéseimet a Facebookon, a leírtakat támasztják alá. Az unokaöcsi Michael Jackson különszáma szenzációs volt.

Szeretnék tőletek gólyahíreket hallani. Szeressétek egymást egy életen át, és neveljétek majd gyermekeiteket abban szellemben, amit hoztatok magatokkal a szülői házból. 

#Laták János, alias #Jani vőfély így látta a Ti esküvőtöket, 2019. szeptember 21-én Tolnán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése