2017. július 24., hétfő

Csilla és Dávid esküvője a családi emlékek között a Bory várban, 2017. július 15.



A múlt hétvégi lagzi, amely Székesfehérváron volt minden résztvevő számára emlékezetes marad. Hogy ne szaladjak annyira előre az események sorában egy kis kitérőt szeretnék tenni. Az ifjú pár a Bory várban szerette volna megtartani az esküvőjét és lakodalmát. Bár kétség kívül, a vár exkluzív helyszín egy esküvő megrendezésére, de nagy terei miatt szabadtéri lakodalom megrendezésére nem kifejezetten ideális. Nagy előnye viszont, hogy szellős. A beszélgetés során Csilla szerényen elmesélte, hogy a Bory várat, Bory Jenő az Ö apai ük öregapja építette a huszadik században, 40 nyáron át. Ah, akkor egyből megértettem, hogy miért ezt a helyszínt választotta az ifjú pár. A vár továbbra is családi kezelésben áll, így e szép helyszínen ismét összegyűlt a nagy család ünnepelni. Sok-sok anekdotát hallottam, mind Bory Jenőről, meg az általa megálmodott vár történetéről. Magam részéről izgalommal vártam az események kezdetét. A szabadtéri esküvő este 6 órakor kezdődött, hogy ne legyen olyan meleg. Az esküvő kezdetén már látszott, hogy Csilla rosszul érzi magát. Majd a közös fotó, gratuláció, csokordobás és családi fotózás után, amelyet - nagy fájdalmak közepette hősiesen végigcsinált  - sajnos nem várt esemény következett be. A menyasszonyt be kellett vinni a székesfehérvári kórházba, és a helyzet komolyságát jelezve, még az éjszaka folyamán meg is műtötték. Dávid természetesen a műtét kezdetéig - immáron- kedves nejével volt.
Ebben a helyzetben mit lehet tenni és, hogyan lehet a vendégeket a helyszínen tartani? Na nekem is fel kellett kötnöm a "gatya madzagot". Megkértem a vendégeket, hogy most az lenne a legjobb, ha itt, egy emberként szurkolnánk az ifjú párnak. A vendégek ezt megértve, azért elkezdték a táncot. Persze nem volt olyan dínom - dánom, mintha mi sem történt volna. Közben néha egy-egy monológgal oldottam a feszültséget. Le a kalappal a Csilla édesapja előtt, aki mindvégig ott volt a lakodalomban, és tartotta a frontot. Dávid fél 12-kor megérkezett, majd felszeletelte a menyasszonyi tortát, és utána menyasszonytánc helyett vőlegény táncot járt a násznéppel. A tánc után még elmondtam neki egy monológot az új robogó bejáratásáról, hiszen az előző este új "robogót" vásárolt, csak nem kapott hozzá "használati utasítást". Ezen a jelen levő násznép és maga Dávid is egy jót mosolygott. Majd megköszönte, hogy egyben tartottam a násznép nagy részét. Magam részéről ügy értékelem, hogy az élet produkál különös helyzeteket, mint a jelen példa is mutatja. A vőfélynek ebben a szituációban is helyt kell állnia. És ehhez tapasztalat kell...
Az ifjú párnak azt kívánom, hogy Csilla minél hamarabb, teljesen felépüljön, és ne arra emlékezzenek, hogy mi is történt, hanem arra, hogy összeházasodtak. Kívánok nekik egy kocsi deréknyi gyermeket, akik sok-sok időt töltsenek el a Bory várban a családi emlékek között.

Jani vőfély






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése