2019. június 10., hétfő

Niki és Gábor perfect lagzija a történelmi emlékek között, a Thury várban. Várpalota, 2019. május 18.


Nikivel és Gáborral, Csorba Csaba vőfély barátomon keresztül ismerkedtem meg, már több mint egy éve. Mivel ők az élet útját bő kétezer kilométerrel nyugatabbra követik, ezért a lakodalom koreográfia megbeszélését részben a modern kor eszközeivel oldottuk meg. Azért sikerült egy alkalommal mégiscsak találkoznunk az esküvő előtt személyesen. Elérkezett a várva várt nagy nap, amikor is az idő kitisztult, a napfény mosolygott ránk a Thury vár ódon falai között Várpalotán.


A koreográfia megbeszélés során megbeszéltük, hogy a szabadtéri esküvőt lehetőleg késő délutánra tegyék, hogy ne legyen erős a napsugárzás. Az esküvő előtt kikértük a vár udvarán az ifjú párt, majd az anyakönyvvezetőnek átadtuk a stafétabotot. A jelenlévő násznép egy gyönyörű esküvőt láthatott és hallhatott.  Az anyakönyvvezető egy szép gondolatsort közvetített az új házasoknak, majd szokásos gratuláció követte az események sorát.
 

Közös fotó a násznépről, egy jól sikerült csokordobás és a harisnyakötő eldobása következett. A harisnyakötő eldobása során a srácok szétrebbentek. Nagy nevetést okozva a násznép soraiban. Aztán másodszorra már gazdára talált e nemes ruhadarab is, mint az alábbi fénykép is bizonyítja.


Felsétáltunk az emeleti márványterembe, ahol ízléses dekoráció fogadott bennünket. Nem volt túl hivalkodó, pont beleillett az ódon falak varázsába.


De még mielőtt bementünk a terembe, az ifjú pár egy masnis szalag széthúzásával jelezte a násznépnek, hogy elstartolt a buli:-).


Először pezsgős pohárköszöntő, majd kalácstöréses játék következett. Ami még nem történt eddig a praxisomban, döntetlenre sikerült a törés. Egy jót nevettünk, így nem tudtuk eldönteni ki viselje  a nadrágot. Eme közjáték után kisvártatva a vacsora következett. A vendéglátó catering szolgáltatás keretében szolgálta fel a vacsorát. Ami nagyon finom, ízletes és bőséges volt. A vendéglátó kitett magáért, a legjobb kritikus a vőlegény volt, - aki maga is séf lévén-, csak pozitívan nyilatkozott a vacsora minőségéről. 
A vacsora végén, a MR & MRS játékot vetettük be kedvcsinálónak. Nagy hahota volt a násznép soraiban. Hiszen olyan kérdéssort sikerült összeállítanom, amely kellően érdekes és poénos volt. Az eredményt pedig a jelenlévők, köztük az ifjú pár is örömmel fogadott.


Niki és Gábor ezután megnyitotta a táncmulatságot. Aztán elkezdődött a "Szombat Esti Láz" élő showja a hamupipőke tánccal. Berobbant a buli és szinte mindig tele volt a táncparkett.


Farkas Gellért zenésszel, egy baráti társaságban találkoztam már korábban, de még zenészként nem hozott bennünket össze a sors. Nagyon jó zenészt ismertem meg személyében, akire aztán senkinek panasza nem lehetett, mert a repertoárja óriási. 


A menyasszonyi torta beköszöntése után a párunk felszeletelte a tortát. Vőlegényünknek nem okozott gondot, gyorsan szervírozni a szeleteket, hiszen van benne tapasztalata. Bár én nem kóstoltam, de aki megkóstolta, elismerően nyilatkozott róla, hogy finom volt. 


Egy kedves vendégtől kapott az ifjú pár egy szép grillázs tortát, amit a hagyományoknak megfelelően összetörték, majd megkínálták belőle a vendégeket. Aztán újra táncé lett a főszerep, amihez Gellért komám igen csak jól szolgáltatta a zenét. 

Nagyon gyorsan elérkezett a gyertyafénykeringő ideje, majd átöltözést követően pedig a menyecske tánc következett. Menyecske tánchoz az ifjú pár néhány kaparós sorsjegyet kért a vendégektől ajándékba. A kis ajándékdobozuk pedig megtelt vele:-). Remélem volt közötte egy-két nagyobb nyeremény is. A tánc után elérkezett az éjféli vacsora ideje, ami után pedig elköszöntem egy gyönyörű verssel a párunktól. 
A párunk lufis táncot választott hangulatkeltés alapjának a hajnalig tartó bulihoz, ami szintén jól sikerült, mert meghozta a vendégek kedvét a táncoláshoz.  Ezt követően ment a buli kifulladásig.

Én hogy láttam, mint vőfély a lagzitokat? Erre nem olyan egyszerű egy mondatban válaszolni, mert ha azt mondom jó, akkor a következő mondatomban pedig az kell írnom, hogy jobb. Nos minden jól összehangoltan, és vidám időtöltésben történt. Nem voltak üresjáratok, szépen elkezdődött a kikéréssel, majd ment minden esemény a maga útján.. 

Én azt láttam, mindenki jól érezte magát, Ti is élveztétek a lagzitokat, ez látszott rajtatok. És szerintem ez volt a lényeg, hogy veletek együtt egy nagyon tartalmas lakodalomban vehetett részt a násznép. Amit én külön köszönök nektek, hogy elfogadtátok az érveimet, hogy hogy is kell a koreográfiát jól összeállítani. És látjátok, sikerült kihozni belőle a legjobbat:-). 

Farkas Gellértnek is külön köszönöm a kitűnő összmunkát, mert mindenki sokat táncolt és élvezte az este eseményeit.

Utoljára szeretném megköszönni nektek még egyszer, hogy engem választottatok szószólónak. Én is nagyon jó éreztem magam a társaságotokban. És bár Ti messze éltek kis hazánktól, de azért gólyahíreket nem felejtsétek el megosztani velem is:-).

Laták János, alias Jani vőfély így látta, Niki és Gábor fantasztikus esküvőjét a Thury várban 2019. május 18-án.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése