2018. október 13., szombat

Bernadett és Ferenc esküvője a festői abaligeti Rácz Tanyán 2018. szeptember 15.



Egyéb elfoglaltságaim miatt egy kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel írom, ezt a beszámolómat. Hiszen Berni és Feri, már találkoztak velem korábban egy családi esküvőn., ahol is Berni nővére, Anett volt a menyasszony. Minden részletet gondosan átbeszéltünk, hiszen Feri belső ellenőrként dolgozik, számára fontos  a precizitás:-). Elérkezett az a bizonyos nagy nap. Az időjárás nagyon kellemes volt, hét ágra sütött a nap, így minden adott volt egy szép családi ünnep megrendezéséhez. Szabadtéri esküvőt rendezett a párunk a késő délutáni órákban. Maga a helyszín csodálatos, a szép zöld pázsit, ahol pónilovak legelésznek naphosszat, csodálatos élményt nyújt. A vendéglátók hozzáértése maximális volt. A filagóriát berendeztük a vendégek fogadására. Aztán felcsendült a bevonulózene. Az anyakönyvvezető szép beszédet mondott, aminek a végén a virágátadáskor egy verssel külön köszöntöttem a meghatott szülőket. 


Mint minden esküvő után, egy gratuláció és családi fotózás következett. A csokordobásra gyülekeztek a hajadonok és lett is egy szerencsés nyertes, aki büszkén emelte fel a korábban a konkurencia elől elhalászott virágcsokrot.


Ezt követően a szépen feldíszített termet birtokba vehette a násznép. Ifjú párunk megnyitotta  a lakodalmat, majd minden vendég elfoglalhatta a helyét. Este hétkor elkezdődött vacsora. Régen jártam már a Rácz tanyám, arra emlékeztem, hogy finom volt a vacsora. Hát ez most is így volt.


Nagyon korrekt kiszolgálást tapasztaltam, amit jelesre értékelek szolgáltatóként. A vacsora alatt egy "ki ismeri jobban a másikat játszottunk". Azonban egy kikötés volt a fiatalok részéről, hogy intim dolgokat ne kérdezzek. Nos, természetesen betartottam a kérésüket, viszont így is sikerült egy jó kérdéssort összeállítanom, ami ott volt a szeren. Egy jót derültünk rajta.


A vacsora végén a nyitó tánccal indítottuk a táncmulatságot. A "Legvidámabb Barakk" zenekar, most is kitett magáért, mint a korábbi családi esküvőn.


Én úgy láttam, örömzenélés folyt. A vendégek táncoltak, aminek én nagyon örültem, mert a lagzi elsősorban egy zenés-táncos mulatság.


A menyasszonyi torta gyönyörű volt. Felszeletelésben jeleskedtek a fiatalok, kértünk egy édes csókot, ami be is mutattak a jelenlévő társaságnak. Utána "fordított tánccal" ismét a táncparkettre invitáltuk a társaságot. Aztán ment a buli a menyasszonytáncig. Azonban előtte még egy alkalmas pillanatban a harisnyakötőt eldobta a vőlegény. A nyertes legény reggelig hajpántként viselhette ezt a nemes ruhadarabot:-).



A menyasszonytáncot tempósan végigjárta Berni és Feri, aztán söpörték a pápai utcát Abaliget határában:-).

Ifjú párunk átöltözött, közben az éjféli vacsorát szolgáltak fel, amely grill ételekből és különböző salátákból állt. Aki evett belőle, mindenki elismerően nyilatkozott róla. Majd a harmadik nagy zenei etapra a lufis táncot vetettük be.


Mondanom sem kell teli találat volt. Jó alapot biztosítottunk ez által a hajnalig tartó bulihoz. Aztán "megy a gőzössel" folytattuk.
Úgy gondolom a gondos tervezésnek köszönhetően egy nagyon jó lagzi volt Berni és Feri nagy napja. Itt is igyekeztem más irányt szabni a lakodalom folyásának. Próbálkoztam a korábbi családi esküvőtől eltérő játékokkal a hangulatot megalapozni, azt hiszem sikerült is. Természetesen ifjú párunké az érdem, akik végigbulizták az estét. Így a násznépnek volt kiért a táncparketten tartózkodnia. 

Végezetül egy boldog kiegyensúlyozott életet kívánok nektek, és hát gólyahíreket is szeretnék hallani tőletek. 

Laták János, alias Jani vőfély így látta az esküvőtöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése