2018. június 12., kedd

Andrea és Zoli esküvője, Kult pince Monor, 2018. június 2.

Andi és Zoli, már egy jó évvel korábban felvették velem a kapcsolatot, az esküvőjük ügyében. Amikor először találkoztunk, akkor mesélték, hogy számukra kultikus hely a monori pincesor, ezen belül a Kult pince. Kétség kívül nagyon szép hely, maga a pince gyönyörűen ízlésesen felszerelt rendezvényterem. Elsősorban borkóstolók és borvacsorák rendezésére szolgál, de kisebb lakodalmak (100 fő-ig) megrendezésének ízléses helyszíne lehet. 
Kezdjük az elején, időben érkeztem a helyszínre, ahol vendéglátó bemutatta a helyszínt, a szabadtéri esküvő helyét. 

A koreográfia szerint kezdtük el a vőlegény-, és a lánykikérést. A vendégek elég sokat mosolyogtak a kikérés során, egyrészt Zolit megizzasztották a násznagy urunk által feltett kérdések, mert monori pincesor ide, vagy oda, egy versért nem adják a lányt.... - mondta  a násznagy úr-, másrészt az általam elmondott rigmusok tele voltak tűzdelve finom humorral. 

Az épületet megkerülve elindultunk a szabadtéri esküvő helyszínére a filagória alá. Lasán Judit szertartásvezető köszöntötte a fiatalokat és a vendégeket. Elkezdődött a szertartás. A hivatalos részt letudva, a szertartásvezetőnk mielőtt elkezdhette volna köszönteni immáron ifjú házasokat, derült égből a villámcsapás, leszakadt az ég. A szertartást sajnos félbe kellett hagyni, sőt amikor csendesedett az eső, bevonultunk az étterem részbe, ahol folyatta a szertartásvezetők az ifjú pár köszöntését. Láttam, hogy Andit és Zolit nagyon megviselte ez a közjáték, hogy a szép esküvőjüket tönkre tette az időjárás. De mondtam nekik, hogy ez legyen a legnagyobb baj, ami érheti őket. 

Aztán szerintem feledtette velük ezt a közjátékot, Lasán Judit szertartásvezető személyre szabott szívhez szóló köszöntője, amiről csak szuper latuvuszokban lehet beszélni. Nem hallottam még hasonlót sem, egy anyakönyvvezető szájából sem. Ha valóban egyedi hangulatú szertatást akartok magatoknak, akkor keressétek meg őt bátran, nem fogtok csalódni. A szertartás végére, ahogy jött az eső, úgy el is ment: Aztán az ifjú házasok első feladata: a gravírozott lakat felhelyezése volt a filagória falára, amelyet a szertartás végén be kellett zárni, majd a kulcsot a pinceszellőzőbe kellett dobni, hogy azt senki ne találja meg és nem tudja kinyitni.
A családi fotózások idejére valahogy ki-ki kandikált a felhők mögül a nap, így remek képeket készíthettek fotósaink. Az ifjú pár megnyitotta a lakodalmat, majd a vacsora következett. 

Merem mondani, amatőr gasztro bloggerként, hogy lehet tanulni a szakácstól, mert finom és ízléses tálakat készített a vendégek részére. A vacsora végén a nyitótánc után egy játékkal kicsalogattuk a vendégeket a táncparkettre, ahol a túrkevei F.Tóth Trió zenekarunk alig várta, hogy a húrok közé csaphasson. Nagyon jó zenekart ismertem meg bennük. Ők úgy kerültek ide, hogy a vőlegénn túrkevei származású, és személyes barátság fűzte a zenekar tagjaihoz.

Aztán sliedot vetítettünk az ifjú pár eddigi életéről, és kértük Őket, hogy folytassák a sorozatot a jövőben, majd évek múlva játsszák le a baráti közösségben újra és újra.

Kisvártatva a menyasszonyi torta is megérkezett. A torta elfogyasztása után házaspáros tánccal ismét a táncparkettre vittük a táncolni vágyókat, majd a gyertyafény keringővel szakítottuk meg a táncmulatság menetét. Eljött az éjfél, a menyecsketánc ideje. Az új asszony szorgalmasan gyűjtötte a nászajándékot. Néha leültettük, hogy foglaljon helyet, mert elfáradt, ekkor új emberünk gálánsan megmasszírozta a lába szárát, aztán megitatta kedvesét. Közben válaszolt egy találós kérdésre, majd folytatódott tovább a tánc.
Éjféli vacsora után egy szép borköszöntővel köszöntem el a pártól, amely egy szívhez szóló gondolatsor a magyarságról. Szóval Zoli villamosmérnök, és azért választottam ezt a verset, hogy nem vándoroljon kedvesével külföldre, itt alkosson maradandót:-).

Az azért vannak a jóbarátokkal folyattunk a mulatozást, amely szerintem jól sikerült. És én magam is boldogan térhettem haza. Igen ez egy jó buli volt. Kívánok nektek minden jót, esztendőre, pedig apróságot.

Így láttam vőfélyként az esküvőtöket, Jani vőfély alias Laták János.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése