2018. június 6., szerda

Barbara és István esküvője Balatonendréd, 2018. május 19.



Barbarát és Istvánt véletlenül ismertem meg. A helyi vőfély kollégám már foglalt volt, így ajánlottak a párunk figyelmébe. Hosszas előkészítés után sikerült velük leülni egyeztetni, mert ugyan István szülőfaluja Endréd, de az ország nyugati végén keresi boldogulást. Első alkalommal megbeszéltük a lakodalom szervezés menetét, aztán úgy döntöttek ott helyben, hogy rám merik bízni életük nagy napjának irányítását.

Ennyi előzmény után  elérkezett a nagy nap 2018. május 19. Szép verőfényes nap volt, azonban nem túl meleg, így ideális körülmények mutatkoztak a násznép részére a templom és házasságkötő terem gyalogmenetben történő megközelítésére.


Kellő időben érkeztem a helyszínre, ahol hamisítatlan vidéki szeretettel fogadtak. Amit nagyon megköszönök, mert ilyen környezetben sokkal könnyebb és jobb vőfélyként szolgálatot teljesíteni.

Kikéréssel kezdtük az események sorát, a násznagy úrral olyan jól sikerült konspirálni, hogy Istvánnak, bizony első szóra nem adták a menyasszonyt. De azért megkapta persze szíve választottját, egy meglehetős verbális szócsata után. Búcsúztatókra nagy gondot fordítottam, sajnos Barbara édesapja már nem lehetett részese az eseményeknek, róla méltó módon megemlékeztünk.

Aztán sétálva elindultunk a balatonendrédi anyakönyvvezetőhöz, ahol kimondhatta párunk a boldogító igent. Majd a násznép a helyi templomba igyekezett, ahol katolikus szertartás keretében a mennyei áldást is megkapta a plébános úrtól a boldog ifjú pár.  
Gratuláció, csokordobás és közös fotó után visszatértünk a helyi művelődési házba, ahol kezdetét vette a vígadalom. Párunk tréfás köszöntése után eljárta a  nyitótáncot. Aztán fogadott zenészeink elkezdték húzni a talp alá valót. A Besnyőről érkező zenekar frontembere Kovács Rómeó, nagyon hamar ráérzett a násznép zenei igényeire, így erre senkinek az este folyamán panasza nem lehetett. 


A vacsora este hétkor kezdődött, főszakácsi feladatokat Barba testvérének fia vállalta magára. Én úgy gondolom, hogy egy igazi jóízű lakodalmas menüsorral sikerült előrukkolni. Megmondom őszintén a hamisítatlan falusi tyúkhúslevessel nehezen tudtam betelni, így háromszor is mertem belőle:-). Aztán hamupipőke tánccal berobbantottuk a hangulatot, ami kitartott kora hajnalig.

Tíz órakor megérkezett a menyasszonyi torta, amelyet István testvére készített. Mivel cukrászként dolgozik, így nem okozott fejtörést párunknak, honnan is lesznek a finom sütik a lakodalomban.


Olyan gyorsan elmúlt az idő, hogy eljött az éjfél a gyertyafénykeringő és az ajándéktánc ideje. Ifjú párunknak fontos események után:-) az éjféli vacsora következett majd, egy vicces monológgal köszöntem el az ifjú pártól.  Aztán nagyon fergeteges hangulat kitartott kora hajnalig.

Magam részéről úgy értékelem, hogy egy igazi remek hangulatú falusi esküvőnek lehettem a karmestere, amely várakozásaimon felül sikerült.

Legyetek boldogok, vigyázzatok egymásra. Jani vőfély, alias Laták János így látta az Ti esküvőtöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése