2018. augusztus 19., vasárnap

Erika és Csaba gyönyörű esküvője Szekszárd, 2018. augusztus 4.


Ismét késésben, vagyok, mert látom a facen, hogy a párunk már javában a mézesheteket tölti. Amire visszajönnek olvashatják a róluk szóló beszámolómat is:-).

Nagyon boldog tudok lenni, ha szülőföldemen kérnek fel szószólónak. Egyrészt jó hazamenni, az ismerős utcákat, helyszíneket bejárni, másrészt szívni egy kis friss levegőt a tolnai dombok között. Erika és Csaba úgy jutott el hozzám, hogy valaki ajánlotta Nekik, keressétek meg Jani vőfélyt!
Aztán egy téli estén találkoztunk Szekszárdon, ahol előzetes beszélgetés alkalmával meghatároztuk a kikérés időpontját és a vendégvárás idejét. Egy kora nyári időszakban leültünk ismét egyeztetni, ahol már konkrét ötletekkel és megvalósítási tervvel találkoztam. A jól összeállított koreográfia a sikeres szervezés záloga. Aztán elérkezett a nagy nap. Az augusztusi nap melegen tűzött, de nem volt elviselhetetlen a hőség. Először Csabáéknál kikértem a vőlegényt, majd elindultunk a lányos házhoz. A vőlegény, hogy megadja a módját a lánykikérésnek, lovasfogaton érkezett zeneszóval. Erre aztán felfigyelt a Béri Balogh Ádám utca minden ottani lakója. Igazi fergeteges kikérés volt, remek násznagyúri segédlettel, mert Csabának bizony itt sem adták első szóra a leányzót. Nos mindenki jót derült az iruló-piruló vőlegény csetlésén-botlásán, na de sebaj, azért előkerült Erika mégiscsak :-). Aztán Csaba boldogan üdvözölte kedves párját.




Az ifjú pár, a kísérőkkel együtt felszálltak a fogatra és elindultunk a Művészetek házába, ahol gyönyörű esküvő keretében kimondta az ifjú párt azt a szót, amit mindenki tud, hogy: IGEN!
Parrag Kati, az anyakönnyvezető ismét sziporkázó esketést celebrált, azaz - a névjegyévé vált- "Parrag Katis" szófordulatokban bővelkedő gondolatsora nagyon eltalált beszéd volt. Esküvő után felsétáltunk a Béla térre, ahol a templomi esküvőt tartották. Az esküvőről kijövet állófogadás várta a szomjas násznépet. Hiszen még a téren elkészítették a családi fotókat, ami időben hosszúra nyúlt program volt, így okos ötlet volt hűsítőt szervírozni a vendégek részére.


Ezek után visszasétáltunk a Babits művházba, ahol a konferenciaterembe került megrendezésre a lakodalom. Az ifjú pár belépője jól sikerült, vidáman megnyitották a lakodalmat. Erika egy óvodában dolgozik, és az óvodások egy lakodalmas csujógató versektől sem mentes aranyos előadást tartottak, amivel meglepték, nemcsak Erikát és Csabát, hanem az egész násznépet. Azért szervezték erre a helyre a lagzit, hogy a nagy meleg miatt a lékondi javíthatja a közérzetet. Nos Murphy akcióba lépett, és pont aznap elromlott a légkondi. Na de azért nem  szegte a jókedvet ez a kis hiba, mert nagyon jó hangulatú esküvőn vehettünk részt.




A vacsorát az Amarillys étterem cateringben szolgáltatta. Az étel ízletes és finom volt, majd elérkezett a nyitótánc. 


Mivel Csaba és Erika korábban táncoltak a "Bartinában", így nem volt kérdés, hogy a "szombat esti láz" két újabb versenyzőjét ismertük meg bennük.  Hamupipőke tánccal odacsalogattuk a nagyérdeműt a táncparkettre, aztán többé kevésbé nem volt szükség játékra, mert a tánc folyamatos volt. A vőlegény sógora, aki aktív "Bartinás" a mai napig, meglepetésként estére összekürtölte a fiúkat, és egy jó negyedórás legényest eljártak Csabának. Mondván Te nem tartozol már közénk:-). A zenét a tolnai Party Cafe szolgáltatta. Bence, a szaxis jó ismerőse Csabának, - sőt együtt táncoltak a néptáncegyütteseben-, így zenekarunk kihozta, amit lehetett. Panasz nem volt, mivel nagyon kellemes hangulatot hoztak össze a fiúk. Szerintem örömzenélést folytattak egész éjszaka a srácok. 


A menyasszonyi torta felvágását követően beindult újra a buli. Hopp máris ott voltunk az éjféli gyertyafénykeringő eltáncolása előtt.


Aztán menyecsketánc következett. Ezt követően ismét a pincéreké volt a főszerep, hiszen elkészült a svédasztal, amit násznép azzal konstatált, hogy mindent elfogyasztott. Ezek után egy elköszönő verssel elköszöntem tőlük, majd ismét a násznépet a táncparkettre invitáltam. Ekkortól egész hajnali hatig szólt a zene. Azt a visszajelzést kaptam, hogy nagyon jó buli volt. Én is ezt tapasztaltam. Igen nagyon jól összeállt a kép, a hangulat remek volt. Persze kellett hozzá, egy kedves ifjú pár, akik elfogadták a tapasztalt vőfély tanácsait, aztán egy jó zenekar, és nem utolsó sorban egy olyan násznép, mint az övék, akik valóban mulatni mentek oda, no meg jól érezni magukat.

Szóval örülök, hogy valaki engem ajánlott vőfélynek Nektek, annak külön, hogy elfogadtatok és megbíztatok bennem. Vigyázzatok egymásra, és ahogy Parrag Kati is kiemelte, ajándékozzátok meg a szüleiteket jó néhány unokával!
Gratulálok Nektek, Jani vőfély így látta a Ti esküvőtöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése