2018. augusztus 5., vasárnap

Diána és Péter különleges esküvője, Győr 2018.07.07



Diána és Péter esküvője különleges volt a maga nemében, hiszen mind a ketten újráztak:-). Szóval vőfély szemmel nézve, úgy gondolták, hogy egy sikertelen első után, adnak maguknak egy újabb esélyt a közös jövőre. Ehhez mérten, nem izgulták túlságosan túl a dolgot, így könnyen gördülékenyen sikerült a koreográfiát megbeszélnünk. Először nem akartak kikérőt, de aztán az utolsó napokban kaptam tőlük egy üzenetet, hogy mégis szeretnék ezt a hagyományt megtartani. Zene volt füleimnek, így korábban érkeztem Pérre, hogy a lánykérést meg tudjuk csinálni. Úgy érzem, jó hogy ragaszkodtak - szülői sugallatra- ehhez a szép régi szokáshoz. Az időjárás kegyes volt hozzánk, ettől függetlenül Pétert megizzasztották a násznagy úr kérdései, mert nem adta első szóra a menyasszonyt. Nos, hogy a lagzi el ne maradjon, végül is engedett a násznagy úr, sőt örömmel mutatta be Diát Péternek. Dia, Péter tiszteletére gyönyörű magyaros ruhába öltöztette magát erre szép ünnepi alkalomra.


Az esküvőt Győrben, a házasságkötő teremben rendezték meg. Majd gratuláció, és csokordobást követően elmentünk Kristály étterembe, ahol kezdetét vette a lakodalmi mulatság. Először lepedő kivágással beléptettük őket a házasságba, majd kalácstöréses játékkal fokoztuk a hangulatot. 







A vacsora finom volt, majd kezdetét vette a táncmulatság. Persze korábban jelezték számomra, hogy ők sem, és a vendégek sem egy táncoslábú csapat, de azért leküzdötték a nyitó tánccal járó stresszt:-).


A táncmulatság kezdetén látszott, hogy a publikumot nehéz lesz a táncparkettre csábítani. Igazából az látszott, hogy a vendégsereg egy része idősebb korosztályt képviselte, a másik fele pedig fiatalokból állt. Így Fenyvesi Zsolt Dj. kollégának nehéz dolga akadt, mert nem nagyon volt átjárható a két korosztály zenei igénye. De azért némi stílus keresés után, azért sikerült táncba vinni a társaság nagy részét.  A koreográfia szerint meghoztuk időben a menyasszonyi torát, amelyet vidáman felvágtak. Nagyon finom lehetett, mert majdnem elfogyott.


A második táncblokk már jobban sikerült gördülékenyen ment a mulatozás. Elérkezett az éjfél a menyasszonytánc ideje, majd gyertyafény keringővel visszajött az új asszony. Éjféli vacsora következett az új asszony megérkezése után. Az éjféli vacsora végén a vőfély egy frappáns monológgal elköszönt az ifjú pártól. Alkalom szüli a tolvajt, szokták volt mondani... Péter az Audiban dolgozik, motorokat szerel össze. Így adott volt lehetőség, hogy műszaki tudásának kiegészítése céljából, megismertessem az új robogója bejáratásának szabályairól. Ugye, előző nap megnősült Péter, így kapott egy "új robogót":-). Ezen mindenki egy jót derült, aztán vidáman folytatódott a mulatozás. Ez is egy kis létszámú esküvő volt, amelyből kihoztam amit lehetett. Örültem, hogy rám esett Dia és Péter választása, hogy vőfély lehettem. Bátorságotokhoz külön gratulálok, hogy belevágtatok egy új közös jövőbe! Részemről kívánom, hogy sikerüljön, és szüleiteket ajándékozzátok meg jó néhány unokával.

Jani vőfély, alias Laták János így látta az esküvőtöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése